Naslovna Pite i slana testa POSNA POTRPUŠA: Pita od svega po malo!

POSNA POTRPUŠA: Pita od svega po malo!

4661
0

Svakoj domaćici se desi da joj od hrane ostane po malo od jednog, malo od drugog, trećeg. Ako je i kod vas to slučaj idealna je prilika da napravite preukusnu pitu potrupušu…

U ovu pitu ide ono što imate u frižideru… Dakle, sami birate sastojke, a evo šta sve možete u nju da stavite.

Sastojci:

  • 500 g kora za pitu
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 krompir
  • 1 šargarepa
  • šaka šampinjona
  • crvena paprika
  • zelena paprika
  • šolja pirinča
  • malo sira
  • začini po ukusu
  • šolja ulja

Priprema:
Luk sitno iseckati, a šargarepu i krompir urendati, papriku seckati na kockice, šampinjone iseći na listiće.

U dublju posudu staviti malo ulja, zatim izdinstati luk, dodati krompir i šargarepu, seckanu papriku. Kad pusti malo sokove, dodati i šampinjone. Dinstati sve dok ima tečnosti.

U drugoj posudi obariti prethodno opran pirinač. Dobro fa ocediti, pa pomešati sa ostalim povrćem. Ako imate kocku za supu možete je rastvoriti u pola čaše tople vode i sa tim zaliti pirinač i povrće. Izmešati. U to izmrviti ili izrendati sir. Ponovo dobro promešati.

Pročitajte i:  Vegetarijanci su vitkiji

Kore kao i za svaku drugu pitu. Odvajati prvu koru, poprskati rastvorom praška za pecivo, kisele vode i ulja. Onda drugu isto, a na treću na ivicu poređati fil i uvijati u rolat. Od jednih kora najčešće izađe oko 5 rolata.

U nauljen pleh ređati rolate. Poprskati odozgo mešavinom vode, ulja i prašaka za pecivo.

Staviti da se peče u zagrejanu rernu na 200 stepeni oko pola sata. Pred kraj pečenja pojačajte rernu da se uhvati lepa korica. Nakon 45 minuta pita je gotova. Pokrijete je vlažnom krpom ukoliko hoćete da korica bude mekana, a ukoliko više volite da bude hrskava samo je isprskajte malo sa običnom vodom. Prijatno.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.