Naslovna Pite i slana testa OBROK IZ TIGANJA: Pire krompir punjen mlevenim mesom (VIDEO)

OBROK IZ TIGANJA: Pire krompir punjen mlevenim mesom (VIDEO)

3039
0
Foto: Cooking

Zanimljiva kombinacija namirnica koje često jedemo.

Sastojci:

Za deo sa krompirom:

  • 600 g krompira
  • voda za kuvanje
  • so, biber
  • kurkuma
  • 2 kašike ulja
  • 20 ml mleka
  • parmezan
  • jaje
  • 2 kašike brašna (+ brašno da umesite testo)

Za meso:

  • 500 g mlevenog mesa
  • ulje-mast za prženje
  • suvi začin, biber, začinska paprika

Priprema:
Za pire: Beli krompir očistite, operite i isecite na kockice. Skuvajte ga u slanoj vodi. Zatim ga ocedite i u vruć krompir dodajte biber, so, kurkumu, jaje, ulje i brašno. Krompir ispasirajte i sve sastojke sjedinite.
Za meso: Dok se kromir kuva izdinstajte na laganoj temperaturi sitno seckani luk na masti (ulju). Kada luk postane staklast dodajte mleveno meso i biljni začin, biber, začinsku papriku. Pržite na srednjoj temperautri, a pred kraj pečenja dodajte sitno isecakni beli luk.

Meso zatim prespite u činiju, a tiganj malo prebrišite ubrusom. Tiganj nauljite, pa stavite polovinu pirea. Ravnomerno ga rasporedite po tiganju. Preko stavite meso, pa zatim razmažite drugu polovinu pirea. Tiganj vratite na šporet i pecite na srednjoj temperaturi 4 minuta sa jedne i 4 minuta sa druge strane. Da biste okrenuli pitu uzmite veći tanjir, premažite sa uljem i njime preklopite tiganj, a zatim okrenite i istresite pitu, tako da vam pečena strana pirea bude na dnu tiganja. Jelo možete da zapečete u zagrejanoj rerni na 220°C 15-tak minuta. Sačekajte 5-10 minuta da se jelo prohladi, pa isecite i poslužite.

Pročitajte i:  Muskantni oraščić - lek za mučninu, gastritis, zubobolju i lošu probavu

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: cooking.rs 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.