Naslovna Pite i slana testa Palačinke sa fetom i paradajzom

Palačinke sa fetom i paradajzom

92
0
palacinke_sa_fetom_i_paradajzom.jpg
Sastojci:

4 jaja
400 ml mleka
250 g brašna (T400 meko)
80 g putera
so
6 kašika ulja
200 g feta sira
3 kašike prezli
4 paradajza
2 kašike sirćeta
šećer
kašika seckanog peršuna
8 pera mladog luka

1. Pomešati jaja i mleko, mutiti i dodavati brašno malo po malo. Rastopiti puter i umešati ga u testo. Dodati malo soli. Ispeći 8 palačinki od pripremljenog testa. Izvaditi palačinke i držati ih na toplom mestu (poklopljene tanjirom).

2. Iseći sir na 8 komada, uvaljati ga u prezle i ispržiti na kašiki ulja, po minut sa svake strane. Paradajz očistiti i iseći na kockice. Pomešati sirće, so, biber, šećer i kašiku ulja, pa izmešati sa paradajzom i peršunom.

3. Na svaku palačinku staviti po komad sira i malo paradajz salate. Skupiti krajeve palačinke formirajući džaćiće i vezati ih perima mladog luka ili vlašca. Kako vam se ne bi luk kidao, prvo obmotajte palačinku nekoliko puta, pa tek onda labavo zavežite čvor.  Servirajte uz grančicu svežeg začinskog bilja.

Inicijalizacija u toku...