Naslovna Pite i slana testa KLASIČNE, A DRUGAČIJE: Buhtle sa nadevom od mladog sira

KLASIČNE, A DRUGAČIJE: Buhtle sa nadevom od mladog sira

266
0
buhtle.jpg

Meke, prozračne buhtle koje se tope u ustima najlakše ćete dobiti pripremom klasičnog dizanog testa s jajima. Pratite uputstva, a kada se testo udvostručilo, preostaje vam još samo da napunite buhtle. Fine i mirisne, tek izvađene iz rerne, namamićete ukućane u kuhinju, a sveže će ostati i dan nakon pečenja.

Potrebno vam je:

  • 500 g brašna
  • 1 kesica suvog kvasca
  • 250 ml mleka
  • 50 g maslaca
  • 2 jaja
  • 100 g svežeg sira
  • So
  • 20 g otopljenog maslaca za premazivanje

Priprema:

U posudici zagrejte mleko. Pre nego što provri, oduzmite tri kašike i stavite ih u manju posudicu pa pomešajte s kvascem. Pustite da stoji. Ostatak mleka kuvajte dok se ne pojave mehurići pa ugasite vatru i dodajte maslac. Pomešajte i pustite da se maslac otopi. U posudu stavite brašno koje ste posolili.

Pročitajte i: Posne buhtle na vodi sa džemom

U sredini napravite rupu, dodajte mleko s maslacem i otopljeni kvasac. Jaja umutite pa dodajte i njih. Zamesite elastično testo. Pustite da naraste barem sat vremena.

Pročitajte i:  Starinski recept za Mladenčiće: Ovako su naše bake spremale kolačiće za Mladence (VIDEO)

Kada je naraslo, rukama ga izmesite i razvaljajte na debljinu od 1 cm. Secite jednake delove. Sir pomešajte sa soli, a možete dodati i malo pavlake za kremastiju smesu. Na svaki deo testa stavite kašičicu sira i zamotajte tako da krajeve testa spojite na dnu. Premažite otopljenim maslacom i pospite soli.

Pecite na 200 stepeni dok buhtle ne poprime zlatnu boju.

Prijatno!

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: gastro.24sata.hr

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.