Naslovna Pite i slana testa Mekike na mađarski način za doručak: Recept za čuveni LANGOŠ

Mekike na mađarski način za doručak: Recept za čuveni LANGOŠ

15344
0
Foto: Printscreen/YT/Silvana's kitchen

Čuvene langoške se jednostavno prave, a mogu se jesti sa raznim nadevima. Ako vam se ne dopada ovaj nadev iz recepta, slobodno stavite vaše omiljene sastojke.

Sastojci:

  • 450 g brašna
  • 2 kašičice kvasca
  • 1/2 kašicice šećera
  • 1 kašičica soli
  • 50 ml ulja
  • 1 jaje
  • 250 ml mleka

Za nadev:

  • slanina
  • beli luk
  • feta sir
  • pavlaka

Priprema:
Brašno, kvasac, šećer, so i jaje umutite. Postepeno dodajte mleko sve vreme muteći dok ne dobijete glatko testo. Pokrijte i ostavite 40 minuta da naraste. Premesite testo i napravite 6 loptica. Pokrijte i ostavite da odmori još 10 minuta. Rastanjite loptice na što veće krugove i ispržite. Krugovi bi trebali da su veličine tiganja, tako da pržite jedan po jedan. Slaninu, beli luk i fetu iseckajte. Pa na langoš namažite pavlaki i preko stavite ostale sastojke.

Pročitajte i:  Lagani ručak: Pileći gulaš sa testeninom

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: silvana’skitchen

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.