Naslovna Pite i slana testa Idealan letnji obrok: Pita sa tikvicama, patlidžanom i paradajzom

Idealan letnji obrok: Pita sa tikvicama, patlidžanom i paradajzom

5
0
pita_tikvice.jpg
Sastojci:

1 patlidžan

1 tikvica

1 crni luk

4 čeri paradajza

3 čena belog luka

2 paradajza

1 crvena paprika

1 vezica bosiljka

So

Mleveni biber

Maslinovo ulje

Za testo:

1 dl vode

150 g belog pšeničnog brašna

100 g integralnog brašna

170 g slanog maslaca

1. Pomešajte brašno sa soli, viljuškom utisnite maslac u brašno i postepeno dodajte vodu, trebate dobiti mrvičastu, lepljivu smesu. Zamotajte je u providnu foliju u obliku kugle i dobro pritisnite da bi kasnije lakše razvaljali testo. Ostavite 30 min u frižideru.

2. Povrće (osim čeri paradajza) isecite na tanke kolutove.

3. Testo razvijte između dva komada papira za pečenje na debljinu od 1 cm, gornji papir pažljivo uklonite, dno na par mesta izbockajte viljuškom pa na testo rasporedite povrće tako da ostavite 3 cm na rubovima prazno. Rubove preklopite prema povrću.

4. Povrće posolite, popaprite i posipajte maslinovim uljem.

5. Pecite u rerni na 180°C oko 40 minuta.

Izvor: Gastro.hr

Inicijalizacija u toku...