Naslovna Pite i slana testa Gibanica sa sirom i pavlakom: Tradicionalno jelo koje svi volimo

Gibanica sa sirom i pavlakom: Tradicionalno jelo koje svi volimo

5935
0
Foto: Printscreen instagram / adrys_homemade

Poslužite uz jogurt i uživajte u obroku.

Potrebno je:

  • pakovanje kora / ja sam ovaj put koristila heljdine
  • 400g sitnog sira
  • 3 jaja
  • 4 pune kašike pavlake
  • 400-500ml mleka
  • 50ml vode sa 2-3 kašike ulja

Priprema:

1. Rernu uključite da se greje na 200 stepeni.

2. Pleh dobro nauljite, pa jednu koru stavite na dno. Poprskajte je mešavinom vode i ulja, pa stavite još jednu koru na koju ćete staviti sir. “Pobacajte” ga ravnomerno po celoj površini. Zatim ponovo kora, poprskajte mešavinom vode i ulja, još jedna kora, pa sir. I sve tako dokle imate materijala. Poslednjom korom “ušuškajte” celu gibanicu prstima uz ivice.

3. U činiji umutite jaja, dodajte im pavlaku, sjedinite, pa dodajte mleko. Ako vam sir nije slan ovde dodajte soli.

Pročitajte i:  SVIMA OMILJENA PITA: Napravite KROMPIRUŠU sa zanimljivim začinom i domaćim korama (VIDEO)

4. Gibanicu isecite nožem na komade po želji, pa ravnomerno prelijte mešavinom od jaja, pavlake i mleka. Možda će vam se učiniti da je to previše tečnosti, medjutim gibanica treba da “pliva” u tečnosti. Viljuškom razdvajajte komade da bi tečnost svuda dospela.

5. Pecite gibanicu na 170 stepeni sat vremena. Pratite redovno, pa po potrebi smanjite temperaturu.

6. Služite uz jogurt i uživajte!

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: Adrys homemade instagram

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.