Naslovna Napici Recept za doručak koji uklanja simptome prolećnog umora

Recept za doručak koji uklanja simptome prolećnog umora

1301
0
Foto: Shutterstock

Ovaj recept za lagan i hranljiv doručak oduševiće vas svojim ukusom i povećati energiju.

Posle niza hladnih dana konačno nas je ogrejalo sunce. Ali, iako nam temperature oko dvadeset stepeni veoma prijaju, čini se da nisu dovoljne da bismo se osećali kao da smo u punoj snazi. Za to je krivac prolećni umor. Ko bi rekao da lepo vreme može neretko da prati i bezvoljnost, zevanje, smanjenu koncentraciju, brzo umaranje. Ukoliko se ovih dana baš ovako osećate znajte da niste jedini. Ovi simptomi česti su tokom prelaznog perioda, kada iz hladne zime pređemo u divno proleće.

Predstavljamo vam recept za ukusan i zdrav napitak koji će vas oduševiti svojim ukusom i rešiti simptome prolećnog umora.

Delikatna banana sa brusnicama i mlekom je odlična opcija za lagan, ali hranljiv doručak. Napitak se priprema vrlo jednostavno i postaće vaš omiljeni „slatkiš“.

Pročitajte i:  Brzo i lako: Domaći hleb od prezrelih banana
Foto: Shutterstock

Sastojci:

– 2 banane

– 1,5 šolje mleka

– 50 grama brusnice

– 1 kašika meda

Priprema:

Za pripremu napitka najbolje je odabrati zrele, pa čak i neznatno prezrele banane. Umesto mleka, možete koristiti prirodni jogurt, a količina meda se može prilagoditi, ali i zameniti javorovim sirupom.

Banane oljuštite, iseckajte na komade i stavite u blender (secko). Dodajte brusnice i med, i miksirajte dok ne dobijete gustu homogenu smesu. Sipajte mleko, ili jodurt i opet miksirajte.

Napitak je spreman. Sipajte u čaše i možete dodati komadiće banane, preostale brusnice ili ovsene pahuljice sa nešto kaloričniji ali i dalje lagani doručak.
Prijatno!

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: Gastrovodič.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.