Naslovna Meso Zapečene mesne ćuftice

Zapečene mesne ćuftice

33
0
zapecen_mesne_cuftice_71138920.jpg
Sastojci:

1 suva zemička
500 g krompira
400 g šargarepe
1 glavica luka
400 g mešanog mlevenog mesa
1 kašika mlevenog kapara
1 kašika senfa
1 kašika ulja
200 ml soka od paradajza
200 ml pavlake za kuvanje
100 g naribane gaude
so, biber

1. Zemičku potopite u hladnu vodu, a krompir i šargarepu oljuštite, operite i nasecite ne kocke. Kuvajte povrće u slanoj kipućoj vodi oko 10 minuta pa ga ocedite. Luk nasecite na kockice, a zemičku iscedite.

2. Umesite zemičke sa mesom i jajetom, dodajte kapar, senf, so i biber. Od smese vlažnim rukama oblikujte 20 ćuftica koje potom ispržite na vrućem ulju sa svih strana, oko 8 minuta. Rernu zagejte na 200 °C.

3. U vatrostalnu činiju rasporedite mesne ćuftice, krompir i šargarepu, prelijte ih sosom od pavlake i paradajz soka, pospite sirom i pecite oko 25 minuta.

Inicijalizacija u toku...