Naslovna Meso Vekna od mesa

Vekna od mesa

184
0
vekna_od_mesa_n.jpg
Sastojci:

bajata kifla
4 jajeta
glavica luka
5 velikih listova žalfije
2 kašike ulja
čen belog luka
800 g mešanog mlevenog mesa
so, biber
150 g kisele pavlake
kašika kapra
1 praziluk
50 g slanine
veza zeleni, očišcena
konzerva pica paradajza (850 ml)
250 ml supe od kocke

1. Nakvasiti kiflu. Skuvati 3 jajeta,za oko 3 minuta, da budu mekana.Iseckati luk i žalfiju. Prodinstati luk na ulju, dodati žalfiju i beli luk. Toizmešati sa oceenom kiflom, jajetom, mesom, solju i biberom.

2. Masu spljeskati, preko rasporediti kiselu pavlaku i kapre. Oljuštitijaja i poređati i njih, jedno iza drugog. Oblikovati veknu od mesa, tako da punjenje bude u sredini. Praziluk odvojiti na listove i blanširati oko 2 minuta. Posušiti listove praziluka.Reati preko vekne naizmenično slaninu i praziluk. Zagrejati rernu na 180 stepeni.

3. Iseckati zelen i poređati je na pleh, zajedno sa paradajzom.Položiti preko veknu od mesa i peći oko 35–45 minuta, uz dolivanje supe.

Inicijalizacija u toku...