Naslovna Meso Piletina u sosu od pečuraka i senfa

Piletina u sosu od pečuraka i senfa

1065
0
piletina_u_sosu_od_pecuraka_i_senfa.jpg
Sastojci:

700 g pilećih prsa bez kostiju

2 kašike brašna

1/2 kašičice soli

prstohvat bibera

4 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja

400 g šampinjona, sitno iseckanih

1 krupnija glavica crvenog luka, isečenog na kolutove

2 kašike ruzmarina

2 kašike peršuna

3 kašike senfa

pola šolje belog vina

1/4 šolje pilećeg bujona

2 kašike pavlake za kuvanje

2 kašike putera

1. Pomešajte  brašno, so i biber. U tu smesu umočite piletinu, otresite višak i sklonite sa strane.

2. U velikom tiganju zagrejte ulje i  ispržite piletinu dok ne porumeni.

3. U istom tiganju propržite pečurke oko 3 minuta dok ne počnu da tamne. Smanjite vatru na srednju temperaturu i dodajte crveni luk i ruzmarin. Pržite oko 2 do 3 minuta. Zatim dodajte senf i vino i dobro promešajte. Dodajte i peršun, bujon, pavlaku i puter i sve promešajte.

4. Vratite isprženu piletinu u tiganj i prekrijte je sosom. Smanjite temperaturu, poklopite i kuvajte dok piletina ne bude gotova. Servirajte meso preliveno sosom.

Inicijalizacija u toku...