Naslovna Meso Piletina sa kokosovim mlekom i karijem

Piletina sa kokosovim mlekom i karijem

61
0
piletina_sa_kokosovim_mlekom_i_karijem_n.jpg
Sastojci:

1 kg pilećege belog mesa
so i biber po ukusu
2 kašike ulja
2 kašike karija
manja glavica crnog luka
2 čena belog luka, usitnjena
400 ml kokosovog mleka
400 g paradajza, oljuštenog, skuvanog i iseckanog
200 ml sosa od paradajza
50 g šećera

1. Piletinu posolite i pobiberite.

2. U šerpi zagrejte ulje i kari na srednjoj temperaturi oko 2 minuta. Dodajte crni i beli luk i kuvajte još jedan minut. Dodajte i piletinu i promešajte. Kuvajte na umerenoj vatri još 10 minuta dok se piletina ne skuva.

3. Dodajte kokosovo mleko, paradajz, paradajz sos i šećer i sve dobro promešajte. Poklopite i ostavite da struji oko pola sata. Povremeno promešajte.

Inicijalizacija u toku...