Naslovna Meso Pastirska pita od krompira i mlevenog mesa

Pastirska pita od krompira i mlevenog mesa

251
0
pastirska-shutter.jpg
Sastojci:

Sastojci za mesni deo:

1 kašika maslinovog ulja 

500 g mlevene junetine ili govedine 

crni luk, naseckan na sitne komade 

čen belog luka, sitno neseckan 

pola kašičice mlevene, slatke crvene paprike 

50 g krem supe iz kesice

200 ml junećeg/goveđeg bujona 

500 g smrznute mešavine povrća po želji 

so i biber po želji

Sastojci za pire krompir:

šest većih krompira – oljuštite ih i narežite na kocke 

4 kašike maslaca

150 ml mleka 

25 g izrendanog parmezana 

so, biber, kašika svežeg iseckanog peršuna

1. Za početak naseckane krompire stavite da se skuvaju, a za to vreme pripremajte mešavinu od mesa i povrća.

2. U većem tiganju zagrejte maslinovo ulje i dodajte mleveno meso te ga pustite da se krčka oko pet minuta, sve vreme ga mešajte i dodatno usitnjavajte varjačom. Zatim dodajte crni i beli luk i pustite da se sve zajedno krčka još otprilike tri minuta.

3. U tiganj zatim dodajte mlevenu papriku, mešavinu za krem supu i bujon pa sve dobro promešajte. Zatim dodajte smrznutu mešavinu povrća i ostavite da se kuva nekoliko minuta. Zatim tiganj pomerite sa vatre i zagrejte rernu na 180 stepene C.

4. Zatim se bacite na pripremu pire krompira. Ocedite skuvane krompire i dodajte u veći lonac ili posudu. Dodajte omekšani maslac i usitnite krompire štapnim mikserom ili ručno, a zatim dodajte parmezan, mleko, so i biber i još malo mešajte.

5. Prebacite pripremljeno meso i povrće u posudu za pečenje, na vrh dodajte pire krompir i rasporedite ga ravnomerno pomoću kašike. Zatim viljuškom prođite po krompiru i dodajte naseckani peršun. Sve zajedno stavite u zagrejanu rernu na oko 40 minuta, dok vrh pite ne poprimi zlatno-smeđu boju. Pre posluživanja dodajte još malo naseckanog peršuna i bibera i uživajte! 

Prijatno!

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas? 

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: stil.kurir.rs

Inicijalizacija u toku...