Naslovna Meso Juneći file sa zelenom boranijom

Juneći file sa zelenom boranijom

65
0
juneci_file_sa_zelenom_boranijom.jpg
Sastojci:

750 g zelene boranije (može i smrznuta)
so
4 šargarepe
4 juneća filea (po 150 g)
biber
kašika ulja
2 kašike kisele pavlake
2 kašičice crvenog bibera

1. Kuvati boraniju oko 15 minuta (ako je smrznuta, ubaciti je direktno u ključalu vodu). Obariti šargarepu i iseckati je na kolutiće.

2. Natrljati stejkove biberom, zagrejati teflonski tiganj i pržiti sa svake strane po 3–4 minuta. Izvaditi meso i posoliti ga.

3. U sok od prženja naliti šolju vode i prokuvati. Umešati kiselu pavlaku i krupno mleveni crveni biber.

4. Procediti boraniju i izmešati je s šargarepom. Servirati pripremljeno povrće uz meso koje smo iseckali na režnjeve i prelili sosom. Za prilog možete dodati i pire krompir. Servirati uz suvo crno vino po izboru.

Inicijalizacija u toku...