Naslovna Meso AVGANISTANSKI ĆEVAP KAO ŠNICLA

AVGANISTANSKI ĆEVAP KAO ŠNICLA

163
0
Sastojci:
Sastojci: 500 g mlevene junetine 500 g kuvanog krompira 1 glavica crvenog luka 2 jaja 2-3 cesnja belog luka malo persunovog lista zacin za jelo vegeta i sl. po potrebi hlebnih mrvica Za pohovanje: 2 jaja malo ulja

Priprema:
Krompir skuvati u ljusci, oljustiti ga i ispasirati
kao za pire.
Pomesati meso i krompir, dodati sitno iseckan beli
i crveni luk, persunov list sitno iseckan, jaja, zacin po
ukusu i sve dobro rukama umesiti.
Od ove smese ja odmah pravim loptice; na dlanu
ih rastanjim do velicine snicle i valjam u hlebne
mrvice.
Tako pripremljene snicle slazem na plasticni
posluzavnik i jos malo pospem mrvicama da se
ne slepe. Stavim ih u zamrzivac oko 2 sata
i spremne su za rucak.
Jedan deo odmah upotrebim,a ostatak pakujem u kutije za zamrzavanje i odlazem u zamrzivac do upotrebe.
Ovako spremljene snicle ne treba odmrzavati kod
pripreme vec ih odmah uvaljati u jaja i prziti na
zagrejanom ulju….
Temperaturu podesavati po sopstvenog iskustvu :)))
Snicle uvaljati u jaja i prziti na vrelom ulju
sa obe strane po 5 minuta.
Posluživanje:
Uz varivo i salatu po zelji…

Inicijalizacija u toku...