Sastojci:
4 jabuke
1 lajm (ako nemate može i limun)
1 kašikica suvog đumbira
1 kašikica osušene mente
1 kašikica suvog bosiljka
1/2 kašikice narendanog muskatnog oraščića
1 kašikica tucane ljute paprike
1. U činiji izmešajte sve začine, narendanu koricu i sok od lajma (limente ili limuna). U ovu mešavinu uvaljajte tanko isečene kriške jabuka.
2. Ako nemate sušaru, jabuke slažite u tepsiju obloženu papirom i sušite ih u rerni sa ventilatorom na 80-100°C.
Ako imate sušaru tj. dehidrator, onda kriške jabuka poslažite na police i sušite 10 sati.
3. Osušene jabuke čuvajte u dobro zatvorenoj kutiji kako ne bi povukle vlagu. Vodite računa da jabuke budu potpuno suve kako se ne bi ubuđale u zatvorenoj kutiji.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: kuvarancije.com