Naslovna Kremaste poslastice Spas od vrućina: Najlepši domaći sladoled (RECEPT/GALERIJA)

Spas od vrućina: Najlepši domaći sladoled (RECEPT/GALERIJA)

3950
0
Foto: Shutterstock

Lepo vreme je tu i treba nam nešto što će nam pomoći da izdržimo vrućine. Mi vam predlažemo da napravite domaći sladoled koji je uvek dobro rešenje za sunčane dane. Probudite kreativnost u sebi i počnite proces rashlađivanja na vreme.

Za domaći sladoled koji vam može poslužiti kao baza za voćne i čokoladne varijante potrebno vam je samo 4 sastojka. Oni koji vole neutralan i nežan ukus sladoleda, uživaće u njemu i bez posebnih dodataka.

Recept za bazu za sladoled

Sastojci:

  • 300 ml slatke pavlake za šlag
  • 50g šećera
  • 3 supene kašike kukuruznog skroba
  • prstohvat soli

Priprema:

1. U posudu ubacite 200 ml slatke pavlake, šećer, so. Rastvorite nožem mahunu vanile, izvadite semenke i ubacite ih u pavlaku. Kuvajte smesu na srednjoj temperaturi i konstantno mešajte. Sklonite s vatre kada pusti ključ.

Pročitajte i:  Spremne za pola sata: RAFAELO KUGLICE bolje od onih sa mlekom u prahu!

2. U posudi izmešajte ostatak slatke pavlake s kukuruznim skrobom. Lagano umešajte u kuvanu smjesu. Stavite sve na srednju vatru, mešajte i kuvajte otprilike 5 minuta, dok ne primetite da počinje da se zgrušava. Tada smanjite temperaturu na nižu i mešajte još 5 minuta dok smesa ne postane gusta.

3. Sklonite s vatre i potpuno ohladite na sobnoj temperaturi pre nego što smesu stavite u zamrzivač. Ako smesa ima grudvice, možete je umutiti mikserom.

U GALERIJI pronađite inspiraciju i već danas napravite omiljeni ukus sladoleda.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.