Naslovna Kremaste poslastice Panakota sa šumskim voćem

Panakota sa šumskim voćem

252
0
panakota_sa_sumskim_vocem_98073632.jpg
Sastojci:

8 listića želatina
600 ml slatke umućene pavlake
3 vanilin šećera
štapić vanile
250 g šumskog voća (može i zamrznutog)
150 ml belog vina
2 kašike soka od limuna

1. Želatin namočite u dosta hladne vode da omekša (držite ga u vodi oko 15 minuta). Ugrejte do vrenja slatku pavlaku sa vanilin šecerom i sklonite s vatre. Želatin iscedite, rastopite u vrućoj pavlaci pa ostavite sa strane da se prohladi.

2. Pavlaku sa želatinom rasporedite u 4 kalupčića (zapremine 150 ml) i držite u frižideru bar 2 sata.
 
3. Za pripremu preliva šipku vanile po dužini zarežite, pa joj sastružite srž. U šerpici izmešajte vanilu, njenu srž, voće, vino i sok od limuna, stavite na laganu vatru da se polako zagreva i pustite da se kuva još oko 3 minuta. Po potrebi dodajte malo vode i šećera. Sklonite s vatre i ostavite da se ohladi. Izvadite mahunu vanile.

4. Pre služenja, kalupe kratko zaronite u vruću vodu i oštrim nožem odvojte krem od zida posudica, izručite in na tacnu, prelijte prelivom i poslužite.

Inicijalizacija u toku...