Naslovna Kolači Kolač s pudingom i prelivom od čokolade

Kolač s pudingom i prelivom od čokolade

227
0
kolac_s_pudingom_i_prelivom_od_cokolade_n.jpg
Sastojci:

Za testo:

200 ml mleka
100 g šećera
kocka kvasca (42 g)
500 g brašna
prstohvat soli
100 g omekšalog maslaca
2 jajeta

Za fil:

litar mleka
75 g šećera
2 kesice vanilin šećera
2 1/2 kesice pudinga od vanile
150 g čokoladne glazure (zamena istopljene čokolade)

1. Mleko zagrejati i dodati 20 g šećera. Isitniti kvasac i sve ostaviti na toplom mestu da odstoji 10 minuta. Prosejati brašno u posudu. Dodati 80 g šećera, so, maslac i jaja. Sipati mleko sa kvascem i sve dobro zamesiti. Testo prekriti kuhinjskom krpom i ostaviti da nadođe na toplom mestu.

2. Testo još jednom premesiti i ostavit da još jednom nadođe. Na kraju još jednom premesiti. Oklagijom razvući 2/3 testa, staviti ga u dublji, podmazani pleh (30 x 40 cm) i ostaviti da nadođe. Ostatak prekriti krpom. Rernu zagrejati na 180 stepeni.

3. Za fil kuvati u loncu 900 ml mleka sa šećerom i vanilinim šećerom. U posebnoj posudi pomešati puding sa preostalom količinom hladnog mleka. Zatim masu dodati proključalom mleku i pustiti da još jednom sve proključa. Skloniti lonac sa ringle i osaviti da se ohladi. Kašikom puding raspodeliti po testu.

4. Preostalo testo razvući oklagijom veličini pleha i staviti ga preko pudinga. Kolač peći u rerni oko 40 minuta. Izvaditi i ostaviti da se ohladi. Istopiti čokoladnu glazuru ili čokoladu i premazati kolač.  Do služenja držati na hladnom mestu.

Inicijalizacija u toku...