Naslovna Kolači Klasična keks torta

Klasična keks torta

375
0
klasicna_keks_torta.jpg
Sastojci:

500g petit beurre keksa 4 žumanceta 6 kašika šećera 4 kašike brašna 0,5 l mleka + mleko za umakanje keksa 1 vanilin šećer Kašika maslaca

Pola litre mleka, 4 kašike šećera i maslac staviti da provri. Žumanca izmešati sa 2 kašike šećera, brašnom i malo mleka (tek da se napravi masa koju možete sipati). U vrelo mleko polako sipati masu sa žumancima, stalno mešajući. Kuvati oko 2 minuta. Ostaviti da se ohladi. Keks umakati u toplo mleko i slagati na tacnu. Filovati ohlađenim filom i odozgo staviti još jedan red keksa. Po želji možete ukrasiti šlagom ili šamom od preostalih belanaca.

Inicijalizacija u toku...