Naslovna Hrana kao lek Zašto su breskve supervoćke

Zašto su breskve supervoćke

65
0
zasto_su_breskve_supervoce_.jpg

Ako tražite idealnu niskokaloričnu i zdravu užinu – breskva je pravi izbor. Ovo voće vodi poreklo iz Kine i odlična je riznica hranljivih materija.đ

Breskva se preporučuje osobama koje žele da smršaju jer jedna voćka sadrži 35 do 50 kalorija. Pored toga, bogata je vlaknima i vodom, pa ćete duže biti siti.

Jedna breskva dnevno smanjuje rizik od kardiovaskularnih oboljenja. To je zbog toga što ovo voće sadrži andioksidanse koji sprečavaju porast lošeg holesterola. 

Vitamini A i C koji se nalaze u breskvama su odlični za zdravlje i izgled kože, jer oba vitamina štite ćelije od negativnog uticaja slobodnih radikala. Breskve će smanjiti pojavu znakova starenja na koži, i zbog toga mnogi kozmetički preparati sadrže ekstrakt breskve.

Pročitajte i:  Najbolje namirnice za čišćenje creva

Pogledajte i Kako da lako izvadite koštice iz višanja i trešanja (VIDEO)

Zbog visokog sadržaja vlakana, breskve regulišu rad sistema za varenje i imaju blag laksativni efekat zbog čega se preporučuju osobama koje imaju probleme sa zatvorom. Takođe, ove sočne voćke pozitivno utiču i na rad bubrega i bešike.

Hranljive materije koje se nalaze u breskvama ojačaće vaš imunitet i tako delovati preventivno na pojavu mnogih oboljenja, a u slučaju da ste već prehlađeni, ove sočne voćke mogu ubrzati vaš oporavak.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.