Naslovna Hrana kao lek Začini – za ukusnija jela i bolje zdravlje

Začini – za ukusnija jela i bolje zdravlje

206
0
zacini_za_lepsi_ukus_i_bolje_zdravlje_cl.jpg

Cimet, đumbir i kardamom nisu pogodni samo za kuvana jela i pečenja, već su odlični i protiv stresa, a naučno je dokazano i da popravljaju raspoloženje.

Medenjaci i kolačići sa anisom nisu bez razloga omiljeni i kod starih i kod mladih. Začini koji se nalaze u njima, kao što su muskat, piment i karanfilić, svojim izvrsnim ukusom plene, a svojim zamamnim mirisom golicaju nozdrve. Njihova eterična ulja pozitivno utiču na opšte stanje organizma. Podstiču krvotok i stvaraju osećaj topline tokom hladnih zimskih dana. Međutim, to još nije sve. Oni takođe sadrže neke vredne supstance, koje pozitivno deluju na naše raspoloženje.

Pročitajte i:  Šta sve leči ulje od cimeta i kako možete da ga napravite sami

Još u dvanaestom veku je isceliteljka, Hildegard von Bingen, nesrećnim srcima preporučivala kolače sa karanfilićem, muskatnim oraščićem i cimetom.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.