Naslovna Hrana kao lek Začin kao lek

Začin kao lek

115
0
lekoviti_zacini_69447682.jpg

1. Zvezdasti anis pomaže kod kašlja i otežanog disanja.

Koristili su ga još stari Grci kao čaj protiv bolova u žuči a danas se najviše koristi kao aroma i od njega se priprema poznati grčki liker Uzo.

2. Karanfilić je odličan lek protiv zubobolje, a najefektniji je ako se žvaću suvi pupoljci.

Vidari su ga koristili tako što su ga stavljali direktno na male rane jer deluje umirujuće.

3. Muskatni oraščić, koje je u stvari seme, sadrži miris ticin, opojno sredstvo koje popravlja raspoloženje.

Pročitajte i:  Detoks limunada sa začinima: Kako da ubrzate metabolizam tokom praznika!

Naravno, ne treba preterivati! Kao začin je veoma cenjen, a dobro je izrendati malu količinu u pire krompir.

4. Cimet pomaže kod otežanog varenja, nadutosti, prejedanja i uopšte kod stomačnih tegoba.

Kašičicu iseckane kore cimeta preliti sa 150 vrele vode, ostaviti pokriveno 15 minuta, procediti pa piti dva do četiri puta dnevno posle jela.

 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.