Naslovna Hrana kao lek Velikom greškom pri kuvanju mi poništavamo 4 lekovita svojstva koja ima kuvani...

Velikom greškom pri kuvanju mi poništavamo 4 lekovita svojstva koja ima kuvani kukuruz

3299
0
Foto: Shutterstock

Malo je ljudi koji ne vole omiljenu letnju poslasticu – kuvani kukuruz.

Osim što je ukusan, popularni purenjaci su i veoma zdravi, ali kada ih kuvamo, svi pravimo jednu grešku – sa klipova skidamo kukurznu svilu, one “dlačice” koje je gotovo nemoguće sve počupati.

Evo zašto sa kukuruzom treba da pojedete i svilu:

  • Sprečava nastanak kamenja u bubrezima;
  • Deluje kao prirodan diuretik i podstiče izbacivanje viška tečnosti iz organizma;
  • Snižava nivo šećera i holesterola u krvi;
  • Obiluje kalijumom, koji podstiče zgrušavanje krvi.
Pročitajte i:  Miris koji nas vraća u detinjstvo: Lenja pita sa jabukama (VIDEO)

Ako ne možete da jedete kukuruznu svilu zajedno sa kukuruzom, konzumirajte je na sledeći način – odvojite je od kukuruza i prokuvajte u malo vode. Procedite, pa kad se ohladi, popijte kao čaj.

Napomena: Čaj od kukuruzne svile ne preporučuje se trudnicama, jer može da dođe do preranih kontrakcija.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stil.kurir.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.