Naslovna Hrana kao lek Rešite se bola u kolenu uz pomoć jajeta

Rešite se bola u kolenu uz pomoć jajeta

4657
0
Foto: Shutterstock

Koleno je jedno od najvažnijih zglobova u našem skeletu. Zahvaljujući bedrenoj kosti, golenici i čašici možemo da vršimo razne pokrete kao što je trčanje, hodanje, sedenje i mnogo drugih aktivnosti koje svakodnevno pravimo.

Potrošena kolena mogu da budu diskomfortna. Najčešće sretan bol i upala može da dovede do gubljenja pokretnosti. Odatle dolazi i značenje o njihovom ranom lečenju. Ako napravimo recep koji je dole napisan, možemo da izbegnemo i najlošije verovatnoće čak i nepopravljive povrede zglobova.

Sa druge strane treba da imamo u vidu da ovaj deo tela drži 80 % naše telesne težine. Što znači da potrošeno koleno nije neuobičajno.

Drugi faktori koji značajno mogu uticati na trošenje zglobova u kolenu su prekomerna težina, povrede, opterećenje, artritis ili invalidnost.

Da biste pripremili ovo lekovito sredstvo biće vam potrebno:

– žumance

– 2 kašičice soli

– elastičan zavoj

Pročitajte i:  8 štetnih uticaja soli na naš organizam

Način pripreme:

Umutite žumance i dodajte so, dobro promešajte. Potopite gazu u smesu i stavite na upaljeno koleno, koristite elastični zavoj za učvršivanje gaze. Ostavite gazu da deluje 2 sata na kolenu, nakon toga možete skloniti. Koristite ovakve obloge najmanje 4 puta dnevno.

Kako radi ovo sredstvo

So ima visok sadržaj magnezujuma. Upijanje kroz kožu pomaže smanjenju upale, što vodi do smanjenja bola. Sa druge strane, žumance ima visok sadržaj proteina i minerala, koji su sposobni da užu u kožu i da ojačaju tkivo, žile i kosti u toj oblasti.

Pre korišćenja ovog sredstva ili metode lečenja, obavezno se posavetujte sa vašim lekarom.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: bonapeti.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.