Naslovna Hrana kao lek Pomešajte ova 3 sastojka i sprečite pojavu raka

Pomešajte ova 3 sastojka i sprečite pojavu raka

93
0
ova_tri_sastojka_stite_od_raka.jpg

Ne postoji niti jedan drugi, prirodni sastojak na svetu koji je efikasniji za smanjenje upala u telu od kurkume. Američka lekarka Kerolin Anderson, dala je javnosti vrlo jednostavan recept kojim se može delovati preventivno na pojavu raka. Reč je o smesi tri lako dostupna sastojka. Ova saznanja su, kako govori lekarka Andersen, nastala na temelju dve hiljade godina stare tradicije korišćenja ovih sastojaka u istočnoj Indiji, a koji su potvrđeni najnovijim zapadnim medicinskim studijama i istraživanjima.

Pogledajte i 6 blagodeti kurkume

Pomešajte 1/4 kašičice kurkume sa 1/2 kašičice maslinovog ulja. U to dodate veći prstohvat svežeg mlevenog crnog bibera. Ta tri sastojka pomešajte u šoljici. Možete ovu smesu konzumirati samu, ali je i dodavati raznim jelima, supama i salatama. Samo pripazite da ako ih koristite u kuvanim jelima, da ove sastojke ne prokuvate previše, već da ih dodate na samom kraju. Ako ih konzumirate same, pomešajte ih s malo vode.

Pročitajte i:  Moćni susam - deluje kao antibiotik, analgetik, afrodizijak, a jača i kosti

Šta od ovih sastojka tako pozitivno utiče na prevenciju raka?  Odovor je ova lekarka dala na svom blogu.

“Sva saznanja leže u kurkumi. Kurkuma je začin u obliku žutog praha, koji je jedna od komponenti karija. Njegove antiupalne sposobnosti su neverojatno moćne. Ne postoji niti jedan drugi, prirodni sastojak na svetu koji je efikasniji za smanjenje upala u telu od kurkume. Molekule u kurkumi koje izazivaju ovaj protivupalni efekt nazivaju se kurkumin.

Kurkuma ima samo jedan nedostatak, a to je da se kurkuma teško razgrađuje u probavnom traktu. Zbog toga je idealna kombinacija i za lečenje i za prevenciju raka koristiti kurkumu u kombinaciji s biberom ili đumbirom. Biber prema istraživanjima povečava delotvornost kurkume za čak 200 posto”.

Pogledajte i Zlatni začin: Tri recepta za poslasticu i lekove od kurkume

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

Izvor: Atma

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.