Naslovna Hrana kao lek Pileća supica protiv dečjih virusa

Pileća supica protiv dečjih virusa

174
0
pileca_supica_protiv_prehlade_90256363.jpg

Sve dok ne izgradi jak imuni sistem svako dete će sigurno često obolevati u životu. Prehlada je najčešći uzrok bolesti dece a do sada je zvanično ustanovljeno da ovaj problem izaziva više od 200 različitih virusa, a sumnja se da postoji čak 1.500 virusnih kombinacija nazeba. To znači da dete mora da stvori snažan imuni sistem prema svakom virusu pojedinačno.

Ovaj podatak bi trebalo da umiri svakog roditelja koji se uvek zabrinuto pita zašto mu dete godišnje dobije od šest do deset prehlada. Prema stručnom, lekarskom objašnjenju, prehlada je virusna infekcija gornjih respiratornih disajnih puteva u koje ubrajamo grlo, nos, sinuse i bronhije. U susretu ili “borbi” dečjeg organizma sa nekim virusom, topla pileća supica pomoći će pri podizanju imuniteta ali i umanjiti bol u grlu.

Pročitajte i:  6 saveta za najukusnije pečeno pile

Topla supa i drugi napici ublažavaju zapušenost nosa i umurujuće deluju na zapaljeno grlo i dečji organizam. Utvrđeno je da je supa delotvornija i od vode ili čajeva, jer mnogo lakše i brže omekšava nosnu sluz i pomaže pri otvaranju disajnih puteva koji su, u stvari, problem sa kojim se dete teško nosi.

Kada se dete prehladi valjalo bi da svakog dana pojede tanjir supe. Nipošto ne zaboravite: odaberite komad nemasne piletine, par minuta ga obarite na najjačoj temperaturi. Prospite tu vodu, vratite meso, dodajte malo vegete, šargarepu, koren peršuna i paškanata, kriške celera, svež celerov list, list peršuna i obavezno manju glavicu crnog luka koji ste pre toga zapekli sa obe strane na vreloj ringli. Kuvajte supu na tihoj vatri, pa dodajte rezance.

 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.