Naslovna Hrana kao lek Nauka otkriva: Pasulj sprečava nastanak srčanih oboljenja, smanjuje nivo lošeg holesterola

Nauka otkriva: Pasulj sprečava nastanak srčanih oboljenja, smanjuje nivo lošeg holesterola

561
0
Foto: shutterstock

Ukoliko volite da jedete pasulj, evo još jednog dobrog razloga da uživate u ukusnim jelima od ovog povrća.

Naime, naučno istraživanje je pokazalo da pasulj smanjuje nivo lošeg holesterola, ali i deluje preventivno na pojavu srčanih oboljenja.

Studija koja je objavljena u stručnom časopisu Medicinske asociajcije Kanade, pokazala je da pasulj odličan izvor vlakana i brojnih lekovitih materija. Međutim, ono što je propratna pojava pasulja je nadutost koja mnoge odbija od čestog konzumiranja ukusnih jela od pasulja.

Pročitajte i:  Jedite ovo 3 dana: Nećete verovati šta će se desiti sa vašim telom!

Pasulj se sporo vari i tokom njegove prerade u organizmu smanjuje nivo lošeg holesterola, i to više kod muškaraca nego kod žena, pokazalo je istraživanje.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: Stvarukusa

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.