Naslovna Hrana kao lek Origano začin i lek – snižava holesterol, štiti od ešerihije

Origano začin i lek – snižava holesterol, štiti od ešerihije

3273
0
origano_zacin_i_lek_n.jpg
Foto: Shutterstock

Listovi origana, sveži ili sušeni, celi ili usitnjeni koriste se kao lek još od antičkog doba. Ovaj začin se sada često može naći u brojnim specijalitetima, ali se malo zna o njegovim lekovitim svojstvima.

Sadrži dosta tanina, fenole, vitamina A i K i minerale.

Brojna istraživanja su pokazala da je origano jedan od najjačih prirodnih antioksidanata i antibiotika. Kao odličan izvor omega 3 masnih kiselina, ovaj začin na najbolji način snižava holesterol i trigliceride.

Pročitajte i:  Ukusan napitak od banane i jabuke smanjuje nivo lošeg holesterola

Ulje origana se među najefikasnijim prirodnim sredstvima koja štite od Ešerihije koli, salmonele i listerije, a iza njega slede piment i beli luk.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.