Naslovna Hrana kao lek OLAKŠAJTE SEBI: Ove namirnice su odlične nakon obilnih i teških obroka!

OLAKŠAJTE SEBI: Ove namirnice su odlične nakon obilnih i teških obroka!

1475
0
Foto: Shutterstock

Bez obzira na to koje hrane ste pojeli previše, posledice su uznemirena creva, nadutost, dijareja, zatvor. . . Evo kako možete da pomognete sebi.

Hteli mi to da priznamo ili ne, prejedanje je česta pojava, pogotovo u vreme slava i praznika, kad se, pre nego što se oporavite od teškog obroka, nađete pred novim iskušenjem.

Bez obzira na to koje hrane ste pojeli previše, posledice su uznemirena creva, nadutost, dijareja, zatvor… Evo kako možete da pomognete sebi.

Ceđeni sok

Posle velikih količina unete hrane problem sa probavom je posledica nedostatka kiseline u želucu. U tom slučaju, prirodna kiselina u pomorandžama može da bude korisna. U tu svrhu najbolji izbor je isceđeni sok od pomorandže.

Kim

Iako nekoliko sati posle prejedanja sigurno ne razmišljate o hrani, a još manje onoj začinjenoj, imajte na umu da začini mogu da vam umire stomak. Kim, na primer, stimuliše jetru da luči više žuči, pa će telo lakše svariti previše hrane.

Pročitajte i:  NAPITAK KOJI OBNAVLJA JETRU: Već posle prve čaše oseća se efekat, a uz to je veoma UKUSAN!

Jabukovo sirće

Jabukovo sirće stimuliše varenje, ali naravno, ne bi trebalo da ga konzumirate samog. Pomešajte kašiku sirćeta sa kašikom meda i šoljom vode da biste umirili stomak. Takođe, možete i u veću čašu vode da stavite samo sirće, bez meda, i na taj način pomognete sebi ako imate problem sa konstipacijom.

Pirinač

Beli pirinač je lagan i sadrži malo vlakana, tako da stomak ne mora previše da se muči da ga svari. Dan posle prejedanja, u obzir dolaze i tost i kuvani krompir, koji će umiriti osetljiva creva.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: rtvbn.com

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.