Naslovna Hrana kao lek MAGIČNO VOĆE: Zašto baš ANANAS treba da se nađe svakog dana na...

MAGIČNO VOĆE: Zašto baš ANANAS treba da se nađe svakog dana na vešem stolu?

1116
0
ananas.jpg

Sok od ananasa sadrži niz vitamina i minerala, uključujući vitamin B6, magnezijum, kalijum i tiamin. Zadovoljiće čak 63% dnevne potrebe za manganom, 9% dnevne potrebe za bakrom, a istovremeno će telo snabdeti kalcijumom, gvožđem i fosforom.

Ananas je i jako dobar izvor vitamina C, beta karotena, topivih i netopivih vlakana. Istraživanja su pokazala da svakodnevnom konzumacijom soka od ananasa možete smanjiti rizik od nastanka niza bolesti.

Prevencija raka

Zahvaljujući vitaminu C i beta karotenu, ima odlična antioksidacijska svojstva. Ananas će pomoći u smanjenju nivoa slobodnih radikala koji mogu da izazovu velika oštećenja unutar ćelija i DNA.

Jača imunitet

Vitamin C jača imunitet i štiti od bakterija, virusa i gljivica. Ananas je odličan izvor bromelaina, jedinjenja koje pomaže telu da se obrani od niza infekcija i može da pomogne tokom sezone gripa i prehlade.

Pročitajte i:  Domaće kupke od jabukovog sirćeta protiv gljivičnih oboljenja

Prevencija krvnih ugrušaka

Ananas smanjuje rizik od nastanka krvnih ugrušaka. Osobe koje imaju povećan rizik od nastanka krvnih ugrušaka, svakako treba da počnu da svakodnevno uzimaju sok od ananasa, uz prethodnu konsultaciju sa lekarom.

Smanjuje rizik od osteoporoze

Zahvaljujući visokom udelu mangana, ananas može da pomogne u smanjenju rizika od osteoporoze. Samo jedna šojlica ananasa je dovoljna da unesete čak 73% preporučene dnevne doze mangana.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
 
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: magicnobilje.com

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.