Naslovna Hrana kao lek Jogurt, za jači imunitet i vitku liniju

Jogurt, za jači imunitet i vitku liniju

291
0
jogurt_za_jaci_imunitet_i_vitku_liniju.jpg

Jogurt je naprodavaniji mlečni napitak, koji nastaje fermentacijom obranog ili punomasnog mleka. Sadrži sve korisne sastojke kao i mleko, ima dosta kalcijuma i belančevina.

Ovaj zdravi napitak se koristi u pripremi brojnih jela, ali je omiljen i kao svež. Evo nekoliko karakteristika jogurta koji će vas sigurno ubediti da se uz svaki doručak odlučite baš za ovaj mlečni proizvod.

Štiti debelo crevo

Naučnici su objavili da unos 1200mg kalcijuma na dan (oko 2 velike šolje jogurta) smanjuje za oko 75% šansu za dobjanje raka debelog creva. Kalciijum onemogućava rast štetnih ćelija na zidu debelog creva, a laktobakterije umanjuju transformaciju žuči u kancoregene kiseline. Kako biste pojačali učinak birajte organski ili probiotički jogurt. Takođe izbegavajte one  bogate šećerom jer on može da neutrališe sve pozitivne efekte.

Pročitajte i:  Za bolje zdravlje pijte svakodnevno sok od paradajza

Podstiče mršavljenje

Kalcijum smanjuje akumulaciju masnih naslaga, odnosno podstiče brže sagorevanje masti koje unosite. Oni koji konzumiraju dve šolje jogurta na dan gube oko 61% više masti nego oni koji ga ne piju. Neka istraživanja su čak pokazala da se najveći procenat masti gubi u predelu stomaka, a da se mišići više formiraju.Održavajte dnevni unos jogurta kako biste izbegli posledice kasnih obroka.

Jača imuni sistem

Jogurt podstiče organizam da proizvodi interferon, protein koji aktivira imuno ćelije i pojačava stvaranje antitela koji se bore protiv virusa. Istraživanja su pokazala da ljudi koji konzumiraju dve šolje jogurta na dan imaju pet puta više gama interferona u krivi od onih koji ne piju jogurt redovno.

 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.