Naslovna Hrana kao lek Da li ljuto šteti bubrezima?

Da li ljuto šteti bubrezima?

1133
0
Foto: Shutterstock

Bubrezi su veoma važan deo sistema za izlučivanje čoveka. Svaki čovek ima potrebu za unošenjem hranjljivih materija, kako bi održavao funkcije svog tela. Sistem za izlučivanje preko krvi i organa izbacuje prerađene, otpadne materije. Ove materije nazivaju se urea i prenose se krvnim sudovima do bubrega, koji je uspešno odvajaju od krvi. Kao i kod drugih organa i ovde je veoma važno kakva hrana se unosi.

Postoje neke namirnice koje pomažu funkciju bubrega i neke namirnice koje otežavaju njihovo funkcionisanje. Ljuta hrana nije korisna za bubrege i zbog toga je pravilo da je bolje što se manje konzumira. Među drugim namirnicama koje nisu korisne za bubrege su alkohol, kafa i duvan. Slobodno može da se kaže, da bubrezi uopšte ne podnose ljuto i slano i zbog toga budite pažljivi sa takvom vrstom namirnica.

Pročitajte i:  Samo šaka ovih semenki na dan čini čuda za vaše zdravlje

Osobe, koje pate od upale bubrega i drugih problema sa tim organima, ne treba da konzumiraju uopšte ljutu hranu. Svi znamo koliko su korisne ljute namirnice u odnosu na čitav niz problema u telu, ali kao i sa svim drugim stvarima i ovde novčić ima dve strane.

Kada se pogleda uticaj ljutog na bubrege ono nije dobro, ali ljuto ima čitav niz zdravstvenih benefita – ljute paprike sadrže dragocene vitamine, minerale, vitamin C i kapsaicin. Oni pojačavaju metabolizam, bude apetit i pomažu kod nazeba.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama- Stvar ukusa i Šta da kuvam danas? 

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: bonapeti.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.