Naslovna Hrana kao lek 5 simptoma nedostatka proteina

5 simptoma nedostatka proteina

427
0
5_simptoma_nedostatka_proteina_cl.jpg

Neke od najpopularnijih dijeta današnjice preporučuju poveća unos proteina, ali većina ljudi ipak ne konzumira dovoljno hrane bogate korisnim materijama.

Međutim, nekada je veoma teško protumačiti signale koje nam organizam šalje kako bi nas upozorio da promenimo i poboljšamo način ishrane.

Ako vam se javi neki od sledećih simptoma, moguće je da ne unosite dovoljno proteina, piše womenshealthmag.com.

1. Imate povećanu želju za slatkišima. Jedan od prvih znakova nedostatka proteina je povećan apetit za slatkišima. iako vam se možda čini da će nedostatak proteina izazvati glad za jajima ili mesom, to baš nije tako. Jedna od značajnih funkcija proteina je da održava nivo šećera u krvi, pa nedostatak proteina izaziva ogromnu želju da posegnemo za slatkišima.

Pogledajte i Šest vrsta povrća bogatog proteinima

2. Ne možete da se skoncentrišete. Balansiran nivo šećera u krvi je veoma važan da ostanete fokusirani i skoncentrisani. Kada vam nedostaje proteina, vaš nivo glukoze stalno varira.

Pročitajte i:  Prirodni lek od limuna leči bolove u zglobovima

Pogledajte i Namirnice koje podstiču rad mozga

3. Opada vam kosa. Protein čini vaš čitav organizam čvrstim. Ako smanjite unos značajnog proteina, možete primetiti da vam opada kosa.

Pogledajte i Namirnice koje imaju više proteina od jaja

4. Osećate slabost. Verovatno znate da su proteini veoma važni za jačanje mišića. Ako smanjite unos značajnih materija, možete osetiti da nemate dovoljno snage.

Pogledajte i 5 simptoma nedostatka vitamina

5. Često ste bolesni. Vaši bicepsi nisu jedini deo vašeg tela na koje proteini pozitivno utiču. Ako ste često bolesni i prehlađeni, moguće je da ne unosite dovoljno proteina, pa vam je imunitet oslabljen. još jedan znak nedostatka proteina je i pojava zanoktica.

Pogledajte i Hrana za jačanje imuniteta

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.