Naslovna Hrana kao lek 5 razloga da pijete više vode

5 razloga da pijete više vode

95
0
5_razloga_da_pijete_vise_vode_cl.jpg

Voda održava redovne procese u vašem organizmu, pomaže rgulisanju telesne temperature, doprinosi zdravlju zglobova, štiti kičmenu moždinu i druga osetljiva tkiva, ali i pomaže u gubitku težine. Zbog čega treba piti više vode?

Deluje preventivno na konstipaciju

Studija objavljena u časopisu The American Journal of Gastroenterology pokazala je da održavanje hidriranosti organizma ima veći uticaj na rešavanje problema konstipacije, odnosno zatvora, od konzumiranja vlakana.

Deluje preventivno na nastanak oboljenja bubrega

Osobe koje konzumiraju više tečnosti izložene su značajno manjem riziku od hroničnih oboljenja bubrega, pokazala je studija koju su sproveli naučnici sa Univerziteta u Sidneju.

Pomaže gubitku težine

Studija objavljena u američko časopisu Gojaznost 2010. godine je pokazala su osobe koje su pile vodu pre svakog obroka tokom 12 nedelja, izgubile više kilograma od onih koji su uzimali istu hranu ali nisu pili vodu pre jela

Pročitajte i:  Jeftino i zdravo: Ove pristupačne namirnice su superhrana

Pomaže u bržem kretanju

U studiji koja je sprovedena 2011. godine, 14 trkača je istrčalo dve trke. Tokom jedne su na pauzama pili vodu, a u drugoj trci im je bio ograničen unosi tečnosti, ako i 22 sata pre trke. Kada su uzimali tečnost, ispitanici su trčali znatno brže, imali su bolju telesnu temperaturu i bolji puls.

Popravlja raspoloženje

Mlađe osobe koje piju manje vode nego što se preporučuje mogu osećati umor, glavobolju, nerasoploženje i mogu imati probleme sa koncentracijom, pokazala je studija objavljena u časopisu The Journal of Nutrition.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.