Naslovna Hrana kao lek 4 super namirnice – budite zdravi i izgledajte lepo

4 super namirnice – budite zdravi i izgledajte lepo

92
0
4_namirnice_buditezdravi_izgledajte_lepo_cl.jpg

Zdravom ishranom ne činimo samo dobro svom zdravlju i jačanju imuniteta, već možemo uticati i na izgled. Zato, ukoliko želite da zablistate zdravljem i lepotom, uvrstite u ishranu i sledeće namirnice.

Aloja vera

Ova biljka sadrži visok nivo antioksidanata, minerala, vitamina, amino kiselina i drugih korisnih materija. Aloja vera ima značajnu ulogu u prevenciji kancera, pomaže varenju, poboljšava kvalitet i rast kose, leči opekotine i smanjuje nivo šećera u krvi.

Kokosovo ulje

Prava super namirnica! Iako većina smatra da sva ulja goje, ovo nije potpuno tačno. U stvari, kokosovo ulje sadrži jedinstvenu vrstu zasićenih masti, posebnu vrstu dobrih masnoća. Ove “dobre” masti pomažu organizmu tako što jačaju i štite ćelije. Sastojci u kokosovom ulju čuvaju zdravlje kostiju i mogu ubrzati gubitak težine i smanjiti holesterol.

Jabukovo sirće

Ovo sirće je veoma efikasno u uklanjanju akni, s obzirom da ima antivirusno, antibakterijsko i antigljivično dejstvo. Takođe, jabukovo sirće ima značajnu ulogu u poboljšavalju varenja, pomaže rešavanju problema konstipacije i stimuliše proizvodnju stomačne kiseline. Jabukovo sirće održava optimalnu ravnotežu gljivica i bakterija u organizmu. Ova namirnica sadrži dosta hranljivih sastojaka, poput kalijuma i brojnih korisnih minerala.

Pročitajte i:  Kako se priprema zaprška

Kupus

Da li ste znali da kupus sadrži čak 1 1procenata više vitamina c od narandži? Ovaj vitamin je odličan za usporavanje starenja, ispravlja nepravilnosti na koži i popunjava bore. Kupus je pravi dokaz da veoma zdrava hrana ne mora uvek da bude skupa, teško dostupna i egzotična. On sadrži optimalnu količinu vitamina A, C i E. U ispravljanju bora je naročito efikasan vitamin A, a kombinacija vitamina c i sumpora daje kupusu izuzetnu ulogu u detoksikaciji.

 

 

 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.