Naslovna Hleb i peciva Pecivo za svaku priliku: VIRŠLE U TESTU idealni zalogaji za sve vrste...

Pecivo za svaku priliku: VIRŠLE U TESTU idealni zalogaji za sve vrste proslava

4089
0
Foto: printscreen /Domaći recepti

Meko i vazdušasto testo, punjeno viršlama ili mini viršlama.

Sastojci:

  • 1 kg mekog brašna
  • 1 kašika šećera
  • 15 g suvog kvasca
  • 2 kašike soli
  • 500 ml vode
  • 100 ml ulja
  • 1 kg viršli ( klasične viršle sečene na pola )
  • 1 jaje

Priprema:

U toplu vodu staviti šećer i kvasac, promešati i ostaviti 10ak minuta da odstoji.

U posudu za mešenje staviti brašno i so i promešati. Brašnu dodajemo nadošao kvasac i skoro svo ulje. Ostavljamo malo da se testo premaže. Umesiti od navedenih sastojaka testo.

Premazati ga ostavljenim uljem, pa pokriti kesom ili folijom i ostaviti na toplom mestu da odstoji.

Dok čekamo da testo naraste skuvamo viršle i izvadimo ih na čistu krpu da se hlade i ocede.

Nadošlo testo uz malo brašna premesiti i podeliti na tri dela.

Svaki deo razvući vodoravno nakih 70 cm, odokativno i širine nekih 25cm.

Foto: Domaći recepti

Preseći vodoravno na dva dela, preseći viršle na pola i poslagati celom dužinom jednu do druge sa razmakom od po 5 mm izmedju njih. Iseći izmedju viršli nožem za picu pa svaki deo testa iznad viršle opet nožem za picu “izreckati”. Uviti svaku viršlu i poslagati u pleh.

Pročitajte i:  DECA ĆE GA OBOŽAVATI, ALI I STARIJI: Omiljeni keks sada kao fil za desert - PLAZMA TORTA (VIDEO)

Tako uraditi sa svim testom.

Ostaviti da odstoje 30 minuta ( prva tura ), pa premazati jajetom i uključiti rernu na 200 stepeni da se zagreje. Peći jedan po jedan pleh počevši od onog koji je prvi, sve dok lepo ne porumene, nekih 20 minuta, zavisno od rerne.

Prijatno!

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: domacirecepti

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.