Naslovna Hleb i peciva Tradicionalno englesko pecivo koje osvaja na prvi zalogaj

Tradicionalno englesko pecivo koje osvaja na prvi zalogaj

2506
0
Foto: Shutterstock

Skonsi, englesko pecivo koje sve redom osvaja svojim mirisom i ukusom. Uglavnom se služi za doručak, mada može biti odličan izbor i za večeru i može biti slatko – sa čokoladom, kokosom, ili slano – tradicionalno sa sirom!

Sastojci:

225 g brašna
prstohvat soli
prstohvat bibera
1 kafena kašika praška za pecivo
100g putera
100g čedar ili nekog drugog tvrdog sira
100 ml mleka
još malo sira za toping

Priprema:
U jednoj posudi dobro promešajte suve sastojke, potom dodajte puter koji ste prethodno isekli na komadiće, i onda sve dobro izradite rukom.
Zatim isto učinite i sa sirom koji ste prethodno narendali. Ipak, budite oprezni da ne preterate sa mešanjem, kako ne biste suviše istopili i ugnječili sir.
Napravite rupu u sredini, pa dodajte mleko – postepeno, nemojte sve odjednom, već procenite da li je potrebna cela količina. Treba da dobijete mekano testo, ali koje se ne lepi za prste.
Pobrašnjavite podlogu i razvijte testo pomoću oklagije tako da bude 2 cm debljine. Potom pomoću čaše vadite pogačice, ili ako želite možete da ih isečete i u obliku trougla. Poređajte ih u pleh na papir za pečenje, pa ih dodatno premažite mlekom, i pospite sa malo rendanog sira svaki.
Pecite u rerni zagrejanoj na 200°, do 15 minuta, dok pogačice ne budu zlatno rumene.

Pročitajte i:  KAO NEKADA: Originalni recept za ORASNICE

I vaši skonsi su gotovi i spremni da ih poslužite – uz kafu, čaj, ili pak jogurt po želji.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: mogujatosama.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.