Naslovna Hleb i peciva Domaće masne lepinje prste da poližete: Pecivo premazano čvarcima i svinjskom mašću...

Domaće masne lepinje prste da poližete: Pecivo premazano čvarcima i svinjskom mašću (VIDEO)

9
0
Foto: Printscreen yt/domaći recepti

Lako se prave, a mirisne su i ukusne.

Sastojci:

  • 300 ml tople vode
  • 5-7 g suvog kvasca
  • 1 kašika šećera
  • 500 g brašna
  • 1 kašika soli
  • 1 kašika masti
  • 1 kašika mlevenih čvaraka + 1 kašika masti

Priprema:

U mlaku vodu stavite šećer i kvasac, promešajte i ostavite da se aktivira. U jednu činiju pomešajte brašno i so, dodajte aktivirani kvasac, umešajte varjačom, zatim dodajte mast i umesite testo.

Prebacite ga na pobrašnjenu radnu površinu pa ga još malo mesite, zatim ga podelite na 4 dela. Svaki deo ponovo premesite i formirajte loptice, zatim ih prekrijte krpom i ostavite 15 minuta da odmore.

Pročitajte i:  PO PROVERENOM RECEPTU: Ovo su NAJUKUSNIJE PRINCES KROFNE koje ste ikada probali!

Stavite ih u pleh obložen pek papirom i malo ih rukama utapkajte da se rastanje. Nožem ih zasecite i vodoravno i horizontalno po celoj dužini/širini.

Pomešajte kašiku čvaraka mlevenih i kašiku masti pa premažite lepinje. Ostavite da odstoji dok se rerna ne zagreje na 200 stepeni. Zatim pecite 15ak minuta.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: domacirecepti

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.