Naslovna Hleb i peciva SAVRŠENO: Najbolje domaće testo za picu

SAVRŠENO: Najbolje domaće testo za picu

12349
0
Foto: Shutterstock

Pica je gotovo sigurno jedno od najpopularnijh jela na svetu. Pored raznovrsnih sastojaka kojima se može filovati, jedan od njenih najvažnijih sastojaka svakako je testo.

Ovo je recept pica majstora za pravo italijansko testo za picu:

1. Pola kilograma brašna sipajte u posudu. Možete da pomešate glatko i oštro brašno, i to tako da oko 300 do 350 grama bude glatko, a ostatak oštro brašno. Navedene količine biće dovoljne za dva kućna pleha.

2. Zatim po redu dodajte sastojke: dve kašičice soli, jednu šećera, 5 grama suvog kvasca (nešto manje od cele kesice uobičajenog pakovnja od 7 grama; može se dodati i svež kvasac, li se za kućnu upotrebu i manje količine preporučuje se suvi).

Pročitajte i:  (VIDEO) KUVAJ PAMETNO: Kako da spremite zdravu užinu za samo tri minuta?

3. Kada izmešate suve sastojke, dodajte: 0,3 dl mleka, 2,3 dl vode i 0,3 dl maslinovog ulja.

4. Pomešajte sve sastojke u posudi dok se ne sjedine, a potom nastavite da ga mesite na glatkoj površini posutoj oštrim brašnom.

5. Kada ste zamesili testo, vratite ga u posudu, pokrijte čistom krpom i ostavite da odmara na toplom oko sat – sat i po vremena.

6. Testo razvaljajte na površini posutoj brašnom do željene debljine, pa na njega poslažite željene sastojke.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  

Izvor: b92.net

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.