Naslovna Hleb i peciva SAVRŠENO HRSKAVE: Mokre kifle s korama za pite

SAVRŠENO HRSKAVE: Mokre kifle s korama za pite

2166
0
Foto: Shutterstock

Super pecivo za sve prilike. Hrskave i ukusne kiflice nestaju sa tanjira za tili čas.

Sastojci:

500 g kora za pitu
300 g sira
125 g margarina
200 ml mlake vode
50 g susama
malo mleka

Priprema:

1. Margarin otopiti i njime poprskati po tri kore, pa ih poređati jednu preko druge. Položiti četvrtu koru.
2. Postupak ponavljati dok se ne utroše sve kore (po 4 komada).
3. Pripremljene kore iseći na polovinu po dužini, pa svaku polovinu na još pola, pa svaku četvrtinu dijagonalno.
4. Potom na širi kraj svakog dela staviti malo sira i umotati kao kiflicu.

Pročitajte i:  Recept za najmekše domaće kiflice

5. Pripremljene kiflice ređati na tacnu, pa ih preliti sa 200 m l mlake vode.
6. Pre pečenja premazati kiflice mlekom i posuti prepečenim susamom, premestiti ih u podmazan pleh i ostaviti da odstoje oko 20 minuta, a potom ih peći u zagrejanoj rerni na 220°C oko 20 minuta.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.