Naslovna Hleb i peciva OD JEDNOG TESTA DVE VRSTE PECIVA: Slatki i slani salčići za dobar...

OD JEDNOG TESTA DVE VRSTE PECIVA: Slatki i slani salčići za dobar početak dana (VIDEO)

1141
0
Foto: Bakina i dekina kuhinja

Mekano pecivo punjeno nadevom po vašoj želji.

Sastojci:

  • 300 ml mleka
  • 15 g kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • malo soli
  • malo ulja (3 kašike)
  • 1 jaje
  • 500-550 g brašna

Za nadev:

  • 100 g sira
  • 3 kašike džema
  • 1 žumance

Za premazivanje:

  • žumance
  • susam

Priprema:
Rastopite kvasac u mleku, pa dodajte kašičicu šećera. Kad se istopi dodajte ulje, jaje, brašno, so i zamesite lepo glatko mekše testo.

Ostavite da odmori 30 min. Razvijte testo debljine pola cm, pa isecite na kvadrate. U sir ubacite žumance, pa sjedinite.

Testo isecite na kvadrate, pa u sredinu ubacite po kašičicu sira i preklopite kao salčiće. Ostavite par komada, pa stavite nadev od džema.

Pročitajte i:  Kolač od kokosa za koji vam ne treba rerna (VIDEO)

Poređajte u pleh i pokrijte da naraste. Premažite slano pecivo sa žumancetom i pospite susamom i krupnom solju po želji. Pecite na 180°C oko 35 min. Pokrijte krpom. Peciva sa džemom pospite prah šećerom i vanilin šećerom. Služite toplo.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa 

*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: bakinaidekinakuhinja

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.