Naslovna Hleb i peciva SRPSKI SPECIJALITETI + DOMAĆA PUTER POGAČA: Nema lepšeg osećaja nego kada pripremite...

SRPSKI SPECIJALITETI + DOMAĆA PUTER POGAČA: Nema lepšeg osećaja nego kada pripremite domaćinski doručak ili večeru (VIDEO)

17243
1
Foto: Printscreen/YT/Emilina kuhinja

Puter pogača je toliko mekana i ukusna da će se svima dopasti. Još ako je poslužite sa domaćim čvarcima, sirom ili šunkom… to je užitak za sva čula.

Sastojci:

  • 450 ml toplog mleka
  • 40 g svežeg kvasca
  • 1 kašika šećera
  • 60 ml ulja
  • 650 g brašna T400 meko (+- 50g)
  • 1 jaje
  • 100 g putera/margarina

Priprema:
Kvasac pomešajte sa malo toplog mleka (200 ml), šećerom i 2-3 kašike brašna. Promešajte i ostavite 10 minuta da se kvasac aktivira.

Mleko (250 ml), ulje i so pomešajte, pa dodajte kvasac. Sjedinite, pa dodajte prosejano brašno. Umesite testo.

Nauljite testo, pokrijte providnom folijom i ostavite na toplom da naraste. Nakon toga premesite testo na pobršnjenoj površini i podelite na osam delova. Napravite loptice. Razvucite lopticu u obliku manje pravouganika, premažite puterom, pa napravite proreze na vrhu. Urolajte. To ponovite i sa preostalim lopticama.

Pročitajte i:  MLEVENO MESO ZAPEČENO U RERNI SA KROMPIROM: Evo kako da napravite ekonomičan ručak za celu porodicu (VIDEO)

Ređajte u nauljenu tepsiju prečnika 30 cm. Ostavite još 20-30 minuta da naraste. Premažite umućenim jajetom i pecite u rerni na 200°C nekih 20-25 minuta. Gotovu pogaču premažite uljem.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: emilinakuhinja 

Inicijalizacija u toku...

1 KOMENTAR

  1. Dobro izgleda. Ali ovo pipanje, stiskanje pogače/leba , ovde ili u prodavnici je bolesno. Ako oće da pokaze, jednom je dovoljno a ne svako parče pipkaj!

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.