Naslovna Hleb i peciva BOLJE I MEKŠE OD HLEBA: Testo sa jogurtom, susamom i kimom čine...

BOLJE I MEKŠE OD HLEBA: Testo sa jogurtom, susamom i kimom čine ovu pogaču nezamenljivom

20827
0
Foto: Printscreen/YT

Sa svega par klasičnih sastojaka i 25 minuta za pečenje je ono što ovu pogaču čini jednostavnom za pripremu.

Sastojci:

  • 1 šolja jogurta
  • 1 čaša vrele vode
  • 4 kašike granuliranog šećera
  • 1 kašika suvog kvasca (10 g)
  • 1 čaša ulja
  • 2 jajeta
  • 1 kašika crnog susama
  • 1 kašika susama
  • 1 kašičica soli
  • 840 g brašna

Za premazivanje:

  • 1 žumance
  • 1 kašika ulja

Priprema:
Jogurt, vodu, šećer i kvasac lepo sjedinite. Brašno sipajte u posudu, dodajte so, susam, crni susam i postepeno ulje. Mešajte sve vreme, pa dodajte jaja. Promešajte, pa dodajte smesu sa jogurtom. Prvo varjačom sjedinite, pa rukama umesite testo. Pokrijte i ostavite da odmori sat vremena.

Prebacite testo na pobrašnjenu površinu, premesite i podelite na dva dela. Razvucite prvi deo testa u obliku kruga prečnika 35 cm i prebacite ga na pek papir. Okruglom činijom napravite krug u sredini testa (kao na slici).

Pročitajte i:  SUTRA JE SVETA PETKA, ZAŠTITNICA ŽENA: Ove stvari nikako ne smete da radite, a saznajte i koja se verovanja vežu za taj dan i šta znači ako je sanjate
Foto: Printscreen/YT

Prstima oblikujte krug, a čašom napravite udubljenja u obliku polumeseca izvan kruga (kao na slici).

Foto: Prinstcreen/YT
Foto: Printscreen/YT

Viljuškom udubite unutar kruga (kao na slici).

Foto: Printscreen/YT

Pogaču premažite umućenim žumancetom u koje ste dodali ulje. Prebacite sa pek papirom u pleh i pecite na 180°C nekih 25 minuta. Od druge polovine testa napravite pogaču na isti način.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  

Izvor: stvarukusa.rs 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.