Naslovna Hleb i peciva PEKU SE 20 MINUTA: Griz kiflice punjene krem sirom (VIDEO)

PEKU SE 20 MINUTA: Griz kiflice punjene krem sirom (VIDEO)

153
0
Foto: Cooking

Naučite kako da napravite mekane i neodoljive griz kiflice.

Sastojci:

Za testo:

  • 400 g brašna (mekog) (+ brašno da umesite kiflice, oko 30-50 g)
  • 200 g griza
  • 100 ml tople vode
  • 180 ml kiselog mleka
  • 20 g kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica brašna
  • 1 kašičica soli
  • 1 jaje
  • 50 ml ulja

Za punjenje:

  • oko 200 g krem sira

Za premazivanje:

  • 1 jaje
  • so
  • 1 kašičica kisele pavlake

Priprema:
U činiji izdrobite kvasac, dodajte šećer, brašno i malo tople vode, pa dobro promešajte. Ostavite kvasac na toplom da se aktivira, oko 10 minuta.

U veću činiju sipajte oko 300 g prosejanog brašna. Dodajte so i promešajte. Zatim dodajte ostatak vode, kiselo mleko, aktiviran kvasac, griz, jaje i ulje. Dobro promešajte, pa postepeno dodajte ostatak brašna i umesite testo.

Testo oblikujte u loptu, pa stavite u nauljenu činiju i pokrijte. Ostavite pokriveno, dok se testo ne udvostruči, oko 60 minuta. Prostorija mora biti topla, bez promaje.

Pročitajte i:  Ručak koji će vas oduševiti: Tikvice i svinjetina u pavlaci i senfu

Nadošlo testo stavite na pobrašnjenu radnu površinu i podelite na dva dela.

Oklagijom rastanjite jedan deo testo. Možete da pravite kiflice ili kifle. Ako hoćete kiflice podelite krug na 16 delova, za kifle krug podelite na 8 delova. Stavite malo krem sira i urolajte kiflice.(postupak pogledajte u VIDEU)

U tepsiju stavite pek papir, pa poređajte kiflice. Premazite sa umućenim jajetom u koje ste dodali so i pavlaku. Preko možete da pospete susam.

Pecite u zgrejanoj rerni na 200°C oko 20 minuta.

Kiflice poprskajte sa malo vode i pokrijte krpom i ostavite da se prohlade.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  

Izvor: cooking.rs 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.