Naslovna Hleb i peciva PEČENI ĐEVREK: Za 20 minuta napravite ukusno posno pecivo (VIDEO)

PEČENI ĐEVREK: Za 20 minuta napravite ukusno posno pecivo (VIDEO)

37242
0
Foto: Printscreen/YT/Kuvajmo lako

Lagano pecivo sa hrskavom koricom i mekanom sredinom možete jesti bez ičega, a možete da služite i sa omiljenim namazom i suhomesnatim proizvodima.

Sastojci:

  • 300 ml tople vode
  • 1 kašičica šećera
  • 1,5 kašičica suvog kvasca (5g)
  • 2 kašike ulja
  • 550 g brašna (T400)
  • 1 kašičica soli

Još:

  • 100 g susama
  • 80 ml mlake vode
  • 1 kašičica meda

Priprema:
Vodu, šećer, ulje i kvasac pomešajte. Ostavite da malo odstoji, pa dodajte brašno i so. Brašno dodajete iz 3 puta. Dobro promešajte varjačom brašno, pre nego što dodate sledeću količinu. Umesite testo koje se ne lepi za ruke. Ostavite na toplom mestu da se udvostruči nekih sat vremena. Ako ne možete da čekate, ubrzajte ovaj proces tako što ćete zagrejati rernu na 50°C, pa ubacite testo tamo i ostavite 25-30 minuta. Na pobrašnjenoj površini premesite testo i podelite na osam delova. Svaki deo razvucite na debljinu od 40-45 cm, pa sastavite krajeve.

Pročitajte i:  Evo kako da sredite nered uz pomoć parčeta hleba

Mlaku vodu i med pomešajte, pa sjedinite. Svaki đevrek uvaljajte u vodu i med, pa u susam i ređajte u pleh obložen pek papirom. Pecite na 200°C nekih 20 minuta.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: kuvajmolako

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.