Naslovna Hleb i peciva Bolje nego iz pekare: Slane perece iz domaće radinosti (VIDEO)

Bolje nego iz pekare: Slane perece iz domaće radinosti (VIDEO)

9076
0
Foto: Cooking.rs

Pratite postupak i napravite domaće perece.

Sastojci:

Za testo:

  • 300-350g brašna
  • 20g kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 200 ml vode
  • 50 ml ulja + ulje (za premazivanje)
  • 1 kapičica soli

Za slani deo:

  • 1 kašičica soli
  • 2 kašike brašna
  • 4-6 kašika vode

Priprema:

U većoj činiji izdrobite kvasac, pa dodajte kašičicu šećera i brašna, i 200 ml mlake vode. Sastojke promešajte, pa ostavite 10 minuta na toplom, da se kvasac aktivira.

Zatim dodajte ulje, pa postepeno dodajte brašno I so. Umesite glatko mekano testo. Testo je jako lepljivo, ali nemojte da dodajte previše brašna, kako bi Vam pecivo bilo što mekše. Kako ne biste dodavali puno brašna , testo uvaljate u ulje, stavite u pobrašnjenu činiju i ostavite pokrivenu 60 minuta da naraste.

Testo oblikujte u duguljasti valjak pa podelite na 6 delova. Formirajte 6 loptica. Stavlite ih na pobrašnjenu radnu površinu . Uzmite lopticu i na čistoj radnoj površini razvcite što duži valjak, a zatim ga preklopite i oblikujte perecu. Pogledajte u videu,kako. Perece stavite na tepsiju sa papirom za pečenje i ostavite pokriveno 10 minuta. Za to vreme uključite rernu na 250 C da se greje. Pecite perece 10 minuta na 210. Za to vreme pripremte slani preliv.

Pročitajte i:  Brza priprema: Božanstvene projice sa kajmakom i slaninom (VIDEO)

U činijici promešajte 1 kašičicu soli sa 2 kašike brašna i 4-6 kašika vode. Smesa treba da bude gustine , kao za palačinke. Smesu išarajte preko testa i vratite u rernu da se peče na 210 C , dok pecivo ne porumeni. Pečene perece poprskajte sa malo vode i pokrijte sa krpom ili folijom, kako bi dodatno omekšale.

Način pripreme možete pogledati u videu .

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa 

*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: cooking.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.