Naslovna Hleb i peciva Pecivo zanimljivog ukusa: Kiflice od bundeve

Pecivo zanimljivog ukusa: Kiflice od bundeve

1397
0
Foto: Shutterstock

Iskoristite dok je još sezona bundeve i napravite ove ukusne kiflice.

Priprema pirea od bundeve:
Zagrejte rernu na 220°C. Bundevu prepolovite na pola i izvadite joj koštice. Obložite pleh papirom za pečenje, stavite bundevu na papir, a zatim u rernu. Pecite dok bundeva ne postane mekana, isprobajte sa kašikom. Kad je bundeva pečena izdubite kašikom meso. Kako bi pire bio gladak možete ga napraviti sa štapnim mikserom. Stavite u frižider ili odmah koristite za neki recept.

Sastojci za klipiće:

700 g brašna
400 g pirea od bundeve
200 ml toplog mleka
1 prašak za pecivo
2 kašičice soli
1 kašičica šećera
malo ulja
malo maslaca ili margarina

Priprema:
Zagrejte mleko, zatim dodajte šećer, pa izmrvljeni kvasac i ostavite da se podigne (cca. 5 min.). U većoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i so. Napravite rupu u sredini brašna, pa dodajte pire od bundeve, mleko sa kvascem i malo ulja. Zamesite glatko testo, pa ga ostavite da se diže otprilike 30 min. na toplom. Oblikujte testo u kuglice približno iste veličine, pa ih na lagano nauljenoj površini razvaljajte sa oklagijom. U svaki komad testa utisnite malo maslaca ili margarina po želji. Zarolajte kiflice, pa ih stavite na pleh obložen pek papirom. Ostavite da se kiflice dižu još 15-30 min. na plehu. Rernu upalite na 180°C. Kiflice pre pečenja premažite smesom ulja i jaja. Po kiflicama možete posipati razne dodatke poput kumina, susama, soli, crnog kima… Peci kiflice otprilike 30 min., odnosno dok ne poprime lepu boju.

Pročitajte i:  Domaći hleb za koji vam treba samo 10 minuta

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: gastro.24sata.hr

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.