Naslovna Hleb i peciva Više nećete kupovati hleb već ćete ga praviti kod kuće: Pecivo u...

Više nećete kupovati hleb već ćete ga praviti kod kuće: Pecivo u obliku hleba mekano kao sunđer

11163
0
Foto: Shutterstock

Nakon ovog recepta nećete kupovati hleb već ćete ga praviti kod kuće.

Za testo

  • mleko – 250 ml
  • brašno – 300 g
  • svež kvasac – 20 g
  • so – 1 kašičica
  • šećer – 1 kašičica
  • ulje – 2 kašike
  • maslac – 1 kašika

Za premazivanje:

  • maslac – 1 kašika
  • žumanca – 1 komad

Priprema:

Kvasac izmrviti i staviti u dublju posudu. Dodati šećer, mlako mleko, uje, so, brašno i zamesiti testo. U testo, na sredinu, staviti 1 kašiku maslaca, lepo premesiti i staviti u posudu. Prekriti providnom prianjajućom folijom i ostaviti da naraste.

Nadošlo testo izručiti na pobrašnjenu radnu površinu i podeliti na 3 dela. Svaki deo premesiti formirajući loptice. Prekriti ih providnom prijanjajućom folijom i ostaviti da odstoje 5 minuta.

Uzeti jednu lopticu, razviti oklagijom u oblik pravougaonika i premazati otopljenim maslacem. Preklopiti prvo levu stranu, zatim desnu, potom gornju i na kranju preklopiti donju stranu testa. Tako uraditi i sa preostale 2 loptice.

Pročitajte i:  Ne peče se: Recept za HLEB IZ TIGANJA sa aromom belog luka (VIDEO)

Prekriti ih providnom prijanjajućom foljjim i ostaviti da odstoje 10 minuta.

Zatim ih opet razviti oklagijom, urolati i dobro zatvoriti krajeve.

Sve tri rolnice staviti u pleh obložen pek-papirom, prekriti providnom prijanjajućom folijom i ostaviti da odstoje 10 minuta.

Premazati ih otopljenim maslacem i oštrim nožem izreckati na nekoliko mesta.

Ostaviti da odstoje 20 minuta.

Za to vreme uključiti rernu i zagrejati na 250 stepeni.

Žumance razmutiti viljuškom i premazati pecivo.

Peći na 180 stepeni 20 minuta, a zatim još 10 minuta na 200 stepeni.

Gotovo pecivo izvaditi iz rerne, prekriti čistom kuhinhskom krpom i ostaviti da se prohladi.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: bonapeti.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.