Naslovna Hleb i peciva Nikad jednostavniji hleb: Puri – pecivo koje se prži

Nikad jednostavniji hleb: Puri – pecivo koje se prži

9116
0
Foto: Shutterstock

Poslužite uz kari.

Sastojci:

1 šolja pšeničnog brašna
1 kašika pšeničnog griza
soli po ukusu
3/4 šolje vode
2-3 kašike ulja za dodavanje u testo
ulje za duboko prženje

Priprema: 
Prvo uzmite veliku činiju, dodajte pšenično brašno, griz i so. Sve sastojke dobro izmešajte. Malo po malo dodajte vodu i gnječite dok ne dobijete mekano testo. Dodajte 2-3 kašike ulja i ponovo izmešajte testo da bude još mekše. Pokrijte testo providnom folijom i neka odmori nekih 10-15 minuta. Ponovo malo umesite. Podelite testo na manje porcije. Od svakog dela testa napravite kuglice. Pomoću oklagije razvaljajte testo u mali disk kružnog oblika. Debljina purija bi trebala biti približno od 1,5 do 2 mm. Tako napravite i sa ostatkom testa. Zagrejte ulje prženje. Stavite jedan puri u ulje, špatulom malo pritisnite ivice da se naduva, a kada se to desi okrenite i pržite drugu stranu. Izvadite na papirni ubrus. Smanjite vatru za sledeću turu jer može da izgori ako je ulje pregrejano.

Pročitajte i:  Napravite tiramisu za samo 30 sekundi po receptu Gordona remzija (VIDEO)

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama- Stvar ukusa i Šta da kuvam danas? 

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.